İtalya Bursa Konsolosluğu

İtalya Konsolosluğu Türkiye’nin büyük ve ekonomik faaliyetlerin yoğunlukta olduğu şehirlerde faaliyet göstermektedir. İtalyan Konsoloslukları bulundukları şehirde bulunan İtalyan vatandaşlarının hak ve menfaatleri yönünde çalışmalar yürütürken aynı zaman da doğum, ölüm, evlilik, pasaport yenileme ve İtalya vizesi işlemleri ile ilgili de hizmet vermektedir. İtalyan Konsoloslukları her zaman Türkiye ile bulunan, ticari, barış ve iyi niyet çalışmalarını geliştirme ve koruma üzerine açılmış Türkiye de bulunan İtalya Cumhuriyetinin en resmi temsilcileridir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 90 güne kadar olan İtalya seyahatleri için başkonsolosluk vize görüşmelerini kabul etmemektedir. Başkonsolosluk kısa süreli ziyaretler için aracı vize merkezleri ve acenteleri üzerinden vize başvurularını kabul etmektedir. 90 günden fazla sürecek olan İtalya seyahatlerinde ise vize başvuruları bizzat başkonsolosluk tarafından kabul edilmekte ve vize süreci yürütülmektedir.

İtalya Bursa Konsolosluğu

 İtalya, Avrupa Birliği bünyesinde yer alan bir ülkedir. Ayrıca Schengen bölgesinde de yer almaktadır. Bu nedenle İtalya’ya gidecek olan kişiler direkt olarak İtalya vizesi alabileceği gibi, Schengen vizesi de alabilmektedirler. Fakat alınan bu vizeler yalnızca Bordo pasaport sahibi olan kişiler için geçerlidir. Bu nedenle Bordo pasaport dışında yer alan diğer pasaport tiplerinden herhangi birine sahip olan kişilerin herhangi bir şekilde vize müracaatında bulunmalarına gerek duyulmamaktadır.

Yapılacak olan İtalya vize başvurularında veyahut da Schengen vize başvurularında Vize Başvuru Formu’nun doldurulması gerekmektedir. Form, içerisinde çok fazla sayıda soruyu barındırmasından dolayı ilgili ülkenin konsoloslukları için fazlasıyla önem taşımaktadır. Bu nedenle başvuru yapacak olan kişilerin bu belgeyi belirtildiği şekilde, eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir.

İtalya Bursa Konsolosluğu Görev Alanı

Bursa

İtalya Bursa Konsolosluğu Tatil Günleri

  • 01 Ocak 2019 Salı Yeni Yılın İlk Günü
  • 19 Nisan 2019 Cuma İyi Cuma.
  • 22 Nisan 2019 Pazartesi Paskalya.
  • 04-05-06 Haziran 2019 Sa-Ça-Pe Ramazan Bayramı.
  • 12-13-14 Ağustos 2019 Pa-Sa-Ça Kurban Bayramı.
  • 29 Ekim 2019 Çarşamba Cumhuriyet Bayramı.
  • 24/25 Aralık 2019 Sa-Ça Noel Bayramı.
  • 31 Aralık 2019 Salı Yeni Yıl Akşamı.

İtalya Bursa Konsolosluğu Çalışma Saatleri

Pazartesi, Perşembe: 08.30-13.00/13.30-16.30
Cuma: 08.30-14.30

İtalya Bursa Konsolosluğu İletişim Bilgileri

Oğulu Caddesi, Başaran Sokak, Diniz 2 Apartmanı, No: 2 / 1 BURSA

İtalya Bursa Konsolosluğu Ulaşım Bilgileri

Hemen Puan Verin!